Lukáš Kohout

Narodil jsem se 1. prosince 1977 v Praze u Apolináře. Od roku 2005 žiji se svou rodinou ve Veltrusích v okrese Mělník. Piráty jsem sledoval od jejich vzniku. Od roku 2017 jsem registrovaným příznivcem a od září 2020 členem. Od začátku svého členství jsem usiloval o založení místního sdružení na Mělnicku. 1. září 2021 bylo MS Mělník oficiálně založeno a já se stal jeho předsedou.

Email lukas.kohout@pirati.cz
Telefon +420 792 224 676
Facebook https://www.facebook.com/LukasKohoutVeltrusy/
Twitter https://twitter.com/lukaskohout77
Mastodon https://mastodon.pirati.cz/web/accounts/6232
Instagram https://www.instagram.com/lukaskohout77/

U Pirátů jsem aktivní od léta 2020, kdy jsem začal pomáhat v krajské kampani. Ještě než jsem se stal v září toho roku členem, jsem se zapojil do mediálního odboru středočeského krajského sdružení, kde působím dodnes.

V srpnu roku 2021 jsme společně se Soňou Brunnerovou, Janou Szeryńskou, Martinem Vlčkem a Honzou Macalem založili MS Mělník, jehož jsem od té doby předsedou. Za nedouho nás doplnila ještě Petra Stiblíková. V této sestavě jsme se zapojili do sněmovní kampaně.

V roce 2022 se nám podařilo složit nebo se podílet na složení 4 kandidátek do komunálních voleb v našem okrese. Koaliční kandidátka SOUSEDÉ - Veltrusy 2022 získala 22,68 % halsů a 2 mandáty v 11členném zastupitelstvu. Mělnická koalice Piráti a Zelení za 5,53 % získala jeden mandát, nikoli však pro Martina, ale pro zástupce koaličního partnera. Ani naše další dvě želízka v ohni - Soňa s Janou - na nezávislých kandidátkách, na jejichž sestavení měli lví podíl Oživme Nelahozeves a Speciál Neratovice svéí mandáty nezískali, přestože jejich uskupení ve volbách uspěli se ziskem 1 resp. 3 mandátů. V Neratovicích se dokonce budou podílet na radě města.

V primárních volbách na kandidátku do Zastupitelstva Středočeského kraje 2024 usiluji o pozici na čele kandidátky, protože bych chtěl mít možnost ovlivňovat vývoj našeho kraje na další roky. Potřebujeme kvalitní střední školy, které naše děti připraví nejen na další studium, ale hlavně na život. Musíme investovat do dopravy (zejména té veřejné) a dopravní infrastruktury. Nesmíme ale ani zapomínat na ty, kteří se o sebe postarají už jen těžko! Středočeský kraj nesmí být kombinací noclehárny pro Prahu při své středu a hospodářsky a sociálně ohroženými oblastmi na své periferii. ZDE najdete mou nominační řeč a odpovědi na otázky z řad členů KF Středočeského kraje.