Rudolf Žák - Pirátský profil (zpět)

Člen MS Českobudějovicko
Zakládající člen a místopředseda Mladého pirátstva
Garant KET Doprava jihočeských Pirátů

Zájmy: doprava, politika, fotografie, cestování

E-mail:rudolf.zak@pirati.cz
Telefon:735063481
Instagram:https://www.instagram.com/ruddyz18/

Více informací

Ruda je jedním z nemladších jihočeských Pirátů, a to tělem i duší. O politiku ze zajímá dlouhodobě, a jelikož jsou mu nejblíže právě Piráti, stal se v září roku 2018 registrovaným příznivcem na Českobudějovicku. Tedy v době, kdy mimo jiné začal se studiem na českobudějovickém gymnáziu Jírovcova, kde aktuálně studuje třetím rokem. Z Českých Budějovic ovšem není ani zdaleka – dle mapy žije na Prachaticku.

Kromě studia a Pirátů svůj čas věnuje například politickému projektu ModPol, kde vede edukační sekci, webu seznam-autobusu.cz nebo práci dopravního kontrolora u společnosti ČSAD autobusy ČB. Dá se říci, že žije pouze dopravou a politikou.

Od svého vstupu k Pirátům se s maximálním tempem podílí zejména na předvolebních kampaních, ale účastní se i setkání MF, kde se také snaží sdělit svůj pohled. V současné době je aktivní také v rámci KETu doprava, kde se snaží řešit problematiku IDS na jihu Čech a v Mladém Pirátstvu, které v létě roku 2019 spoluzaložil a vede ho k další aktivitě jako místopředseda. V listopadu 2020 se stal členem strany.

Netají se ani svými politickými ambicemi. Do budoucna by rád kandidoval například do poslanecké sněmovny a angažoval se v oblasti dopravy i tam.