Mgr. Zuzana Klusová - Osobní profil (zpět)

Mgr. Zuzana Klusová (* 28. června 1985, Karviná) je místopředsedkyně krajského sdružení Pirátů v Moravskoslezském kraji, pracuje zároveň jako asistentka zde zvolených pirátských poslanců. Po absolvování osmiletého gymnázia vystudovala mediální studia a žurnalistiku v kombinaci se sociální politikou na Masarykově univerzitě. Už během vysokoškolského studia pracovala jako koordinátorka a metodička evropských projektů na Okresní hospodářské komoře Karviná. Odtud se pak posunula nasbírat zkušenosti do prostředí automobilového průmyslu, kde měla jako asistentka ředitele mimo jiné za úkol zlepšit interní komunikaci a PR.
V roce 2018 se stala první pirátkou v zastupitelstvu rodné Karviné. Členkou Pirátů je už od roku 2013, poprvé za Piráty kandidovala ze 4. pozice kandidátky už v krajských volbách 2012. Od téhož roku pracuje ve vedení spolku S.O.S. Karviná, který hájí zájmy obyvatel poddolovaných částí Karviné a zabývá se ochranou přírody při rozšiřování těžby černého uhlí pod městem. Právě téma životního prostředí a udržitelnosti v kontextu probíhající 4. průmyslové revoluce je podle ní klíčem k proměně Moravskoslezského kraje.
V Karviné zaujala veřejnost kromě vytrvalé opoziční práce také svým projektem Žij svůj sen v Karviné. Ten měl za cíl ukázat Karvinou jako město plné příležitostí a pokusit se zvrátit trend odlivu obyvatel.

E-mail:zuzana.klusova@pirati.cz
Telefon:737480813