Petr Soušek

člen Pirátů od r. 2014 místopředseda MS Písecko člen dopravní komise města Písku, od r. 2014 člen kontrolního výboru města Písku, od r. 2018

Email petr.sousek@pirati.cz
Telefon +420608179264

Petr Soušek je členem místního sdružení Piráti Písecko a místopředseda stejného sdružení. Do strany vstoupil v roce 2014 a tentýž rok za Piráty kandidoval poprvé ve volbách do zastupitelstva.

Narodil se 3. října 1988 ve středočeské Příbrami. Od raného věku však žije v Písku, kde prošel mateřskou, základní i střední školou. Na Střední odborné škole v Písku studoval obor Obchodník, který zdárně zakončil maturitní zkouškou. Po střední škole se uchýlil ke studiu VOŠ Podnikání v Českých Budějovicích, které po prvním semestru přerušil a vydal se vstříc prvnímu zaměstnání, které bylo, v Písku poněkud překvapivě, v automobilovém průmyslu, v montovně na periférii města jako vedoucí směny na tzv „quality wall“. Po skončení mise, která kvůli ekonomické krizi trvala pouze rok, sehnal práci v písecké společnosti zabývající se povrchovou úpravou kovů a odtud se po půl roce přesunul do česko-německé firmy vyrábějící jednoúčelové stroje, pneumaticko-hydraulické nářadí a ruční nýtovací nářadí na pozici nákupčí. Dnes je tomu již 10 let co pracuje stále ve stejné firmě na pozici manažer nákupu a logistiky. Po skočení střední školy se poprvé dostal do styku s píseckou házenou, kde dodnes dobrovolničí jako admin webových stránek, sociálních sítí, fotograf, redaktor, kameraman, prostě kde je potřeba pomoci, tak se snaží pomoci. Od roku 2016 se podílí na obsahu facebookové stránky Piráti Písecko a webu píseckých Pirátů.

A proč zrovna Piráti? Zaprvé jde o programovou shodu s mými a pirátskými názory, které žádná jiná strana v České republice nemá. Chuť něco změnit, nesedět v hospodě u piva a kecat jak by něco udělal líp, to umí každý, ale jít a začít něco dělat umí málokdo.