Ondřej Melena

(*30. prosince 1983) rodilý Pražák a otec dvou dětí. Studoval politologii na FF Karlovy univerzity (Bc.), během studia absolvoval zahraniční stáži v Evropském parlamentu a začal spolupracovat s Radou pro mezinárodní vztahy, z.s.Členem pirátské strany je od roku 2019 a roce 2021 byl zvolen předsedou místního sdružení pirátů na Praze 7. V roce 2022 byl zvolen do zastupitelstva MČ Prahy 7.

Občanské jméno Bc. Ondřej Melena
Email ondrej.melena@pirati.cz
Telefon +420737372093
Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=646189065

Své studijní zkušenosti rozšiřuje o studium v USA, kde na přelomu základní a střední školy strávil roka a půl. Během magisterského studia politologie si dělá rekvalifikační kurz na truhláře. Od té doby dělí svůj pracovní život mezi Radu pro mezinárodní vztahy a truhlařinu, která se postupně stává jeho hlavním zaměstnáním a Rada pro mezinárodní vztahy koníčkem. V roce 2018 organizuje mezinárodní výtvarnou soutěž plakátů na téma budoucnost Evropy a v roce 2019 kampaň na podporu voleb do Evropského parlamentu " dikyeu" . Členem pirátské strany je od roku 2019 a roce 2021 byl zvolen předsedou místního sdružení pirátů na P7. Je spoluiniciátorem petice proti plánovanému nadměrném obchodnímu centru v rozvojovém území Bubny-Zátory. V komunálních volbách v roce 2022 vedl pirátskou kandidátku na Praze 7 a byl zvolen do zastupitelstva MČ P7, kde byl zvolen předsedou Kontrolního výboru. Od roku 2023 místopředseda Pražského předsednictva a člen Republikového výboru Pirátské strany.

Ve volném čas se věnuje rodině, práci na zahradě a sportu, především basketbalu, který hraje celý život a horolezectví, které jej zlákalo díky chalupě v Českém ráji.