Václav Klecanda

Pochází z Tábora, kde vystudoval gymnasium. Posléze, zaujat počítači, pokračoval ve studiích na Mat-Fyz fakultě Univerzity Karlovy, kde získal magisterský titul. V průběhu studia se specializoval na vývoj softwarových systémů a později počítačovou grafiku.

Občanské jméno Mgr. Václav Klecanda
Email vencax@centrum.cz
Telefon 777060914
Osobní web http://vxk.cz
Facebook https://www.facebook.com/vaclav.klecanda/

V rámci studií pracoval na několika zajímavých projektech, mimo jiné i na balíku software pro zpracování medicínských dat. V komerční sféře prošel několika firmami jako programátor na volné noze, kterým je doteď.

Angažuje se v aktivitách souvisejících s svobodným a otevřeným (opensource) softwarem a to především pro školská zařízení. Je fascinován DIY kulturou, zajímavými lidmi, projekty a nápady. Odmítá konzumní způsob života a status quo současné společnosti. Rád se projede na kole nebo na motorce a vůbec různých (nejraději elektrických) vozidlech. V zimě pak na snowboardu nebo na klouzačce.

Motto: „Nemám rád, když lidé slouží strojům místo toho, aby stroje sloužily lidem“