Viktor Tichák

politický medailonek

Mgr. Viktor Tichák, Ph.D. je členem Pirátů od r. 2018. Narodil se v Olomouci, žije v Olomouci a Ostravě.

Občanské jméno Mgr. Viktor Tichák, Ph.D.
Email viktor.tichak@pirati.cz
Telefon 777 152 528
Facebook https://www.facebook.com/Tichak.Viktor

Je členem MS Olomouc a hostujícím členem MS Ostrava, 1. místopředsedou krajského sdružení Olomouckého kraje, náměstkem primátora statutárního města Olomouce pro školství, kulturu, cestovní ruch a komise městských částí a členem Finančního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje. Mezi jeho politické zájmy patří především kultura, výchova a vzdělávání, finance nebo řízení a kontroling příspěvkových organizací.

Po absolvování Slovanského gymnázia Olomouc vystudoval českou a německou filologii na Filozofické fakultě UP v Olomouci. Doktorský titul získal v oboru německá lingvistika. V průběhu studia absolvoval semestr na Universität Bern ve Švýcarsku. 3 roky působil jako místopředseda Akademického senátu Filozofické fakulty UP a člen jeho ekonomické komise. V rámci vědecko-výzkumných projektů byl mnohokrát v zahraničí (Štýrský Hradec, Vídeň, Drážďany, Bad Kissingen, Atlanta, New Orleans, Paříž, Varšava aj.). Jeho oborovou specializací je kontrastivní lingvistika, morfologie, syntax, slovotvorba a sémantika.

V současnosti je zaměstnán jako odborný asistent na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, plně uvolněn pro výkon funkce náměstka primátora. Ve volných chvílích píše a publikuje, kromě odborných textů také jazykové okénko časopisu Listy (www.listy.cz).

Mezi jeho zájmy patří politika, hudba (člen kroměřížského sboru ZeSrandy, pravidelný divák opery, jinak doma u klavíru), jazyky (kromě angličtiny a němčiny se učí maďarsky, italsky a francouzsky), turistika, cestování aj.