Stanislav Šenkýř

Stanislav Jáchym Šenkýř (* 15. červen 1999) je členem Pirátské strany od řijna 2017. Pochází z Rožnova pod Radhoštěm, od roku 2018 žije v Praze.

Občanské jméno Bc. Stanislav Šenkýř
Email stanislav.senkyr@pirati.cz

Vystudoval všeobecné Gymnázium v Rožnově pod Radhoštěm. Absolvoval jeden rok na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, ovšem po roce studia zanechal a rozhodl se pro studium na Fakultě dopravní Českého vysokého učení technického, obor Profesionální pilot, jež úspěšně zakončil v září 2022.

V současné době pracuje pro Řízení letového provozu, s.p. jako řídící letového provozu-žák. Mezi jeho významnější zkušenosti patří pozice supervizora odbavení cestujících pro společnosti Lufthansa Group na letišti Václava Havla, pozice průvodce ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nebo práce pro Středisko volného času v Rožnově pod Radhoštěm.

Mezi jeho záliby patří mimo letectví převážně hudba (tvorba, hra na kytaru, zpěv i poslech). Dále se zájmově věnuje korektuře a cizím jazykům (angličtina, ruština, němčina).