Kateřina Stojanová

Kateřina Stojanová je předsedkyní Mladého Pirátstva, místopředsedkyní místního sdružení Litoměřicko a zastupitelkou Ústeckého kraje.

Email katerina.stojanova@pirati.cz
Telefon 602 539 841
Facebook https://www.facebook.com/kata.stojanova/
Twitter https://twitter.com/katerinastojan
Instagram http://instagram.com/katerina.sto

Kateřina Stojanová (* 1998) je předsedkyní Mladého Pirátstva, místopředsedkyní místního sdružení Litoměřicko.

Narodila se v Litoměřicích, kde vystudovala Gymnázium Josefa Jugmanna. Již při středoškolských studiích absolvovala řadu mimoškolních aktivit, které ji poskytly vhled do širších oblastí. Zúčastnila se programu Univerzity Karlovy v Praze “Juniorská univerzita: humanitně-společenské zaměření” a rovněž byla členkou projektu “Studentská simulace zastupitelstva”, pořádaného Agorou CE o.p.s. o fungování komunální politiky, problémech místní samosprávy a veřejné správy. Byla součástí simulovaného zastupitelstva města a podílela se na vytváření a prosazování návrhů usnesení tohoto zastupitelstva.

Aktuálně studuje na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Během studií absolvovala stáž v justici, v neziskovém sektoru zaměřujícím se na práva pacientů, pracovala jako právní asistentka samostatného advokáta a v současné době pracuje na Ministerstvu spravedlnosti.

Je zastupitelkou Ústeckého kraje a členkou Výboru pro zdravotnictví při tomto zastupitelstvu.

Zapojuje se v RT Zdravotnictví a MRT Lidská práva.