Mgr. Michaela Davidová - Pirátský profil (zpět)

Více informací

Michela Davidová (1984) žije se svou rodinou ve Frýdku-Místku.

Pracuje v oboru komunikace a PR. Vzdělání má v politické a kulturní geografii (OSU) a mediálních studiích (UK).

Po studiích pracovala v administrativě v nošovickém Hyundai. Kariéru přerušila po narození dětí. Tři roky pracovala ve frýdeckomístecké Kultuře F≈M a spoluutvářela značku této městské kulturní organizace s ambicí přesáhnout její regionální význam. V sezóně 2019/2020 pečovala o PR ostravského divadla Komorní scéna Aréna. Od roku 2021 je šéfredaktorkou online magazínu Ostravské univerzity.

Dlouhodobě se vzdělává v efektivní komunikaci a strategii řešení konfliktů. Od léta 2018 je členkou Pirátů a za Piráty také kandidovala v komunálních volbách v roce 2018. Post zastupitele Frýdku-Místku jí bohužel těsně unikl. V roce 2019 kandidovala do krajského zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Opět první pod čarou. Do PSP ČR bych tak ráda kandidovala z co nejnižší pozice.

K zapojení do politiky: „Politiku ovlivňuje to, kdo konkrétně ji dělá. V rozhodovacích pozicích potřebujeme více rodičů, žen, mladých nebo lidí z různých společenských vrstev - lidi, kteří dokážou svou jedinečnou životní zkušenost kreativně využít k tvorbě nových politik a ne jen přijímat status quo.“